یکی از حالتهای روحی، روانی به غم و اندوه تشبیه شده است که کاملاً میتواند به سلامتی انسان آسیب وارد نماید. از طرفی هم غم و اندوه مانع از موفقیتهای انسان می شود. برای جلوگیری از این نوع مشکل میتوان راهکارهایی را بیان کرد که میتوان با مدیریت غم و اندوه و استفاده از تکنیک های مقابله با آن، راهکار مناسب را یافت و از این معضل خلاص شد.
غم و اندوه هر چقدر هم که کوچک باشد بایستی به راهکاری در مقابله با آن پرداخته شود. زیرا به مرور زمان میتواند باعث هم افزایی شود. زیرا ممکن است روحیه فرد، چه کودک باشد؛ چه جوان را افسرده و زمین گیر خواهد کرد.
در واقع عدم مدیریت غم و اندوه در انسان موجب میشود که تواناییهای قلبی و مغزی و یادگیریهای فرد را مختل نماید. این امر موجب میشود که تواناییهای فرد کاهش پیدا کرده و نتواند در آموزش تربیت و پرورش توانایی لازم را داشته باشد.
اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که احساس غم و اندوه میکنید و گاهی در مواقعی هم قرار میگیرید که این احساس ناخوشایند به شما دست خواهد داد و در دام آن گرفتار هستید؛ میتوانید با مدیریت غم و اندوه و افسردگی بر آن غلبه کنید. بنابراین به شما این آموزش را خواهیم داد که چگونه بتوانید بر آن غلبه نمایید.
مراحل بروز غم و اندوه
اولین مرحله، مرحله انکار و انزوا شدن میباشد. در این حالت فرد کاملاً گوشهگیر خواهد شد و سعی خواهد کرد که کاملاً آن را انکار کند. این اتفاق باعث میشود در فعالیتهای روزانه فرد تاثیر منفی بگذارد. البته مدت زمانش هم با توجه به شرایط میتواند متفاوت باشد.
مرحله دوم، بروز خشم است. در این حالت فردی که باعث ناراحتی شما شده موجب میشود که شما نسبت به آن احساس خشم و عصبانیت داشته باشید.
مرحله سوم، متوسل شدن است. در این مرحله شما حالت عدم توانایی در مقابل واقعیتها را به خود دست خواهید داد.
مرحله چهارم، مرحله افسردگی است. در این مرحله فرد کاملاً سست خواهد شد. البته از طرفی غم و اندوه و عصبانیت موجب بروز این اتفاق در فرد می شود که ممکن است از چند روز تا چندین ماه به طول بیانجامد.
اما آخرین مرحله، غمگین بودن میباشد. فرد توانایی پذیرفتن واقعیت را خواهد داشت که با اسلحه ایمان و اعتقاد مذهبی محکم خواهد شد که آن را مشیت الهی هم میداند.
علائم بروز فیزیکی غم و اندوه
گاهی همه ما غم و اندوه را یکی از حالات شدید عاطفی میدانیم. اما گاهی این علائم به صورت مشکلات جسمی هم در افراد نمایان خواهد شد که شامل: دردها و رنج، حالت تهوع، خستگی، کمبود ایمنی، کاهش وزن یا افزایش وزن و بیخوابی در فرد میشود.
چگونه غم و اندوه را از خود دور کنیم؟
چگونه غم و اندوه را از خود دور کنیم؟ برای مدیریت غم و اندوه و رها شدن از آن میتوانید راهکارهای زیر را اجرایی کنید.
کسب مهارت
یک مهارت جدید را یاد بگیرید. سعی کنید در مدیریت غم و اندوه، مهارتی را آموزش ببینید که بتوانید در آن پیشرفت داشته باشید. دیدگاه خودتان را کاملاً تغییر دهید و به مشکلات فقط به عنوان یک موهبت پنهان نگاه نکنید.
گریه کنید
سعی کنید در این شرایط گریه کنید. زیرا گریه کردن احساسات منفی را از شما دور خواهد کرد و مواد شیمیایی که در نتیجه استرس در بدنتان تولید خواهد شد را از شما دور میکند.
مدیتیشن
حتماً از یوگا و مدیتیشن استفاده کنید تا شما را به زمان حال بیاورد. در گذشته زندگی نکنید و نگران آینده نباشید.
بنویسید
سعی کنید لیستی از دستاوردهای خودتان را یادداشت کنید. حتی اگر موارد کوچکی بوده و هر چیزی که در روز به آن اضافه میشود را به آن افزوده کنید.
ورزش کنید
برای مدیریت غم و اندوه اساسیترین فعالیت میتواند برای شما، فعالیت ورزشی باشد. با این کار هورمونهای استرسزا را از خود کمتر کنید و اندروفین و حتی مواد شیمیایی که باعث تقویت ذهن شما میشوند را در بدن ارتقا دهید.
بیان احساسات
یکی از روشهای مدیریت غم و اندوه بیان کردن احساساتتان به صورت خلاقانه میباشد. مثل: نقاشی کردن، وبلاگ نویسی.
کنترل کنید
سعی کنید تمام انرژی خود را صرف مواردی کنید که میتوانید آنها را کنترل کنید. همیشه به یاد داشته باشید که خشم و عصبانیت بیشتر از چیزی که بتواند به شخص مقابلی که شما را آزرده کرده صدمه وارد کند به شما آسیب وارد خواهد کرد.
تمرکز کنید
در مدیریت غم و اندوه انتقادپذیر باشید. گاهی اوقات که عصبانی میشوید سعی کنید روی کار اشتباهی که شخص مقابل انجام داده تمرکز کنید. با این کار قدرت شما چند برابر می شود.
کنار آمدن با غم و اندوه
برای اینکه بتوانید با غم و اندوه و احساس ناراحتی خود کنار بیایید سعی کنید علاوه بر مدیریت غم و اندوه این نکات را رعایت نمایید.
احساسی را که در خود دارید را با دوستی که قابل اعتماد میباشد؛ حتی یکی از اعضای خانواده خود میتوانید در میان بگذارید.آن فرد باید کسی باشد که بتواند به حرفهای شما به صورت تمام و کمال گوش دهد.
کارهایی را انتخاب کنید که در انجام دادن آنها حس آرامش به شما انتقال داده میشود. مثل: کتاب خواندن، دوش آب گرم، پیادهروی کردن، رسیدگی به گل و گیاه خانه و یا سرگرمیهایی که شما به آنها علاقهمند هستید. انجام دادن این کارها ذهن شما را آرام خواهد کرد.
این مطلب ادامه دارد….