مدیریت سرمایه را بشناسید و از اهمیت آن مطلع گردید:
مدیریت سرمایه یکی از فاکتورهای بسیار مهم در کسب و کارها و حتی در زندگی عادی شمرده میشود. استراتژیهای بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد که با بهره برداری از آنها میتوانید شاهد نتایج حیرت انگیزی باشید. قبل از هر چیز بهتر است مفهوم سرمایه را بشناسید و بر اساس آن، اقدامات لازم برای مدیریت هوشمندانه را به کار ببندید. منظور از سرمایه، داراییهایی از قبیل:
- موجودی کالا
- موجودیهای نقدی
- سپردههای سرمایه گذاری
- سهام
- دفتر شرکت
و بسیاری از موارد دیگر هستند. به طور کلی سرمایه، کلیه منابعی هستند که از ارزش بالایی برخوردار بوده و با بهره برداری از آنها در یک کسب و کار، میتوان به درآمدزایی قابل توجهی دست یافت.
مدیریت سرمایه به زبان ساده:
اگر بخواهیم مدیریت سرمایه به زبان ساده را بیان کنیم، باید به دو هدف بسیار مهم و اصلی اشاره کرد. این دو هدف عبارتند از:
- توجه به بازارهای مالی و حفظ امنیت سرمایه اولیه با کاهش ضرر در معاملات مختلف و عدم استفاده از ریسکهای پرضرر
- بهره برداری از استراتژیهای مفید برای کسب حداکثر میزان سود در بازارهای مالی
با تکیه به این دو مفهوم اصلی و اهداف کاربردی برای تعریف مدیریت سرمایه به زبان ساده، میتوان وارد بازارهای مالی پرقدرت و سودده شده و با درآمدزایی قابل توجهی مواجه گردید. در تعریف دیگر برای این مدیریت، میتوان گفت که: در این روش مدیریتی، مدیران با بهره برداری از برنامهریزیهای دقیق، داراییها و بدهیهای جاری را مدیریت نموده تا بتوانند تمامی تعهدات مالی را برآورده نمایند. این فرایند میتواند تاثیر بسزایی بر روی رشد مالی و موفقیت در کسب و کار، داشته باشد. با این روش مدیران به یک تعادل بینظیر و کاربردی در بین داراییها و بدهیها، دست خواهند یافت. به بیان دیگر میتوان گفت که: (این نوع از مدیریتها به نوعی حول تجزیه و تحلیل دقیق داراییها و بدهیها و همچنین مدیرین اجزای مالی میچرخند تا جریانهای نقدی و افزایش سود را به حداکثر برسانند.)
اهمیت این سیستم مدیریتی در چیست؟
شاید این سوال نیز برای شما پیش آید که: چرا باید از مدیریت سرمایه در بازارهای مالی استفاده کرد؟ تجربه ثابت کرده است که استفاده از این سیستم مدیریتی مزایای بسیار زیادی را برای مالکین و مدیران به همراه خواهد داشت. از جمله مهمترین مزایای بهره برداری از این سیستم مدیریتی عبارتند از:
- بسیاری از کسب و کارهای مختلف با بهره برداری از این نحوه مدیریت، میتوانند جریان نقدی کافی جهت مدیریت هوشمندانهی عملیاتی را در طی فرایندهای مختلف، حفظ کنند. این موضوع سودآوری و درآمدزایی قابل توجه در کسب و کارهای مختلف را تضمین خواهد کرد.
- استفاده از این مدیریت در دراز مدت، میتواند در ایجاد رابطهی مفید و سالم بین کارکنان، تامین کنندگان و موجودی کارآمد، نقش بسزایی داشته باشد.
- با بهره برداری مفید از تعریف مدیریت هوشمندانهی سرمایه، میتوان ریسکهای مالی را به شدت کاهش داده و در مقابل سودآوری قابل توجهی را تجربه کرد.
- ایجاد بستر مناسب با برنامه ریزی ایدهآل برای بهره برداری از اقدامات مفید در زمان مناسب برای دستیابی به سود و درآمد قابل توجه
- با استفاده از تعریف مدیریت سرمایه به زبان ساده میتوان گفت که: شرکت از جریان نقدی کافی جهت پرداخت هزینههای مختلف عملیاتی و بسیاری از تعهدات مالی، برخوردار بوده و فرایند پرداخت آنها را تضمین میکند.
- این نوع از سیستمهای مدیریتی بر روی استفادهی بهینه از منابع و همچنین کیفیت سود شرکت، بسیار موثر خواهند بود.
مهمترین اهداف بهره برداری از مدیریت دقیق سرمایه:
اگر بخواهیم به مهمترین هدف مدیریت سرمایه به زبان ساده اشاره کنیم، میتوان گفت که: (هدف این مدیریت، توانمند سازی شرکت جهت تامین بسیاری از هزینههای عملیاتی و بدهیهای کوتاه مدت است.) این نوع از سیستمهای مدیریتی در درجهی اول حول مدیریت مواردی از قبیل:
- حسابهای دریافتنی
- حسابهای پرداختنی
- وجود نقد
- انواع موجودیهای شرکت
میچرخند. بهتر است بدانید که سیستم مدیریت هوشمندانه سرمایه از منافع کوتاه مدتی برخوردار میباشد. استراتژیهایی که بر اساس این نوع از مدیریتها محقق میشوند، منافع کوتاه مدتی را در بر دارند. به طوری که بسیاری از موفقیتهای بلند مدت، فدای این منافع خواهند شد. در ضمن بهتر است بدانید که این نوع از استراتژیها در برخی از مواقع به جهت نوسانات موجود در بازار، قابلیت اجرایی را در بر نخواهند داشت. مهمترین هدف از سرمایه گذاری، دستیابی به بازده و سودآوری مناسب است. در حالت کلی میتوان گفت که:
- هدف اصلی از مدیریت سرمایه در بازارهای مالی، افزایش میزان سرمایه با افزایش میزان سود در معاملات پردرآمد و به حداقل رساندن ضررها، میباشد.
در واقع استفاده از این سیستمهای مدیریتی در دستاورد بسیار مهم (سودآوری و حفظ سرمایه) را برای شرکت به همراه خواهد داشت. بسیاری از محققین بر این باورند که مدیریت هوشندانهی سرمایه با مدیریت ریسک همسو است. بنابراین برخلاف تصور برخی از افراد مبتدی، مهمترین دستاورد از این مدیریت حفظ سرمایه و جلوگیری از بروز ضررهای احتمالی در یک معامله، است. در حالی که برخی از افراد، تنها به دنبال سودآوری از انجام یک معامله هستند.
چگونه مدیریت سرمایه کنیم؟
حال که به اهمیت و ضرورت این نوع از مدیریتها پی بردیم، این سوال پیش میآید که: چگونه مدیریت سرمایه کنیم؟! روشهای مختلفی برای این مدیریت توسط افراد ذیصلاح بیان شدهاند که هر کدام از آنها مزایای فوق العادهای را در بر خواهند داشت. به طور کلی میتوانید از سه روش خاص برای مدیریت هوشمندانهی سرمایه خود استفاده کنید. انتخاب هر کدام از آنها وابسته به میزان ریسک پذیری و همچنین روحیات مدیریتی خواهد داشت. این نوع از استراتژیها در انواع:
- مدیریت محافظه کارانه (استراتژی محتاطانه)
- مدیریت تهاجمی (استراتژی هجومی)
- مدیریت پوششی (استراتژی پوششی)
قابل بهره برداری خواهند بود. عواملی بسیار زیادی بر روی انتخاب هر کدام از استراتژیهای ذکر شده موثر هستند که با شناخت آنها میتوانید انتخاب هوشمندانه را تجربه کنید. از جمله عواملی که بر روی این انتخابها موثرند، عبارتند از: وضعیت بازار، شناخت سود و زیان معامله، میزان هیجان و بسیاری از موارد دیگر. بنابراین دور از ذهن نیست که بسیاری از افراد، قبل از اقدام به انتخاب از مشاورههای تخصصی و حرفهای بهره برداری نموده و بهترین راهکارها را بشناسند. در این صورت قطعا با موفقیتهای قابل توجهی مواجه خواهند شد.
این مطلب ادامه دارد… .