مقایسه مدیریت زنان و مردان

مقایسه مدیریت زنان و مردان از نظر دستیابی به موفقیت

  • مقایسه مدیریت زنان و مردان این روزها چالشی قابل توجه را در مدیریت شرکت‌ها و کارخانه‌ها پدید آورده است. نتایج برخی از بررسی‌ها بیانگر وجود تفاوت قابل توجه در مدیریت زنان و مردان بوده است. از وجه تمایز در مدیریت مردان و زنان، می‌توان به موارد بسیار زیادی اشاره کرد. از برنامه ریزی گرفته تا نحوه‌ی برخورد مدیران، می‌توان شاهد تفاوت‌های قابل توجهی میان مردان و زنان در این امر مهم بود.

    این روزها مدیریت زنان در بسیاری از مجموعه‌ها، ادارات، شرکت‌ها و غیره، رونق یافته است. حال دور از ذهن نیست که شاهد بررسی تفاوت‌های سبک مدیریت زنان و مردان و شناخت ویژگی‌های آنها، باشیم. برای اینکه بتوان به یک نتیجه‌ی ایده‌آل و مفید از این مقایسه کاربردی دست یافت، باید موارد بسیار مهمی را مد نظر قرار داد. استفاده از دانش و تجربه‌ی افراد متخصص و همچنین بررسی نمونه‌های واضح در این زمینه، بسیار سودمند و کاربردی خواهد بود.

    سبک مدیریت زنان و مردان

    بررسی نکات مهم در مقایسه مدیریت زنان و مردان:

    سالهاست که در کشورهایی نظیر آمریکا به بررسی و مقایسه مدیریت زنان و مردان پرداخته‌اند. این موضوع با م مقایسه‌ی بسیاری از عوامل تاثیرگذار بر روی مدیریت هوشمندانه رقم خورده است. لذا اگر به دنبال کسب اطلاعات دقیق در این زمینه هستید، می‌توانید از مقاله‌ها و دانش افراد حرفه‌ای در زمینه‌ی مقایسه‌ی مدیریت جنسیتی، اشاره نمود. در بررسی‌هایی که توسط محققین انجام گرفته است، بسیاری از توپولوژی‌های سبک مدیریتی سنتی در سال‌های گذشته، زیر سوال رفته و به نوعی حذف شده‌‌اند. اگر بخواهیم به برخی از نکات مهم در این زمینه اشاره کنیم، باید موارد زیر را مد نظر قرار دهیم:

    • سطح فعالیت: (بسیاری از تحقیقات در زمینه‌ی مقایسه مدیریت زنان و مردان، حاکی از این بوده‌اند که مدیران زن فعال‌تر از مدیران مرد هستند. با توجه به عدم قضاوت بر اساس جنسیت، نمی‌توان گفت که زن‌ها برتری خاصی نسبت به مردها در زمینه‌ی مدیریتی دارند، اما در زمینه‌ی فعال بودن، بسیاری از نظرسنجی‌ها حاکی از فعالیت بیشتر زن‌ها نسبت به مردها در مقام مدیریتی، بوده‌اند.)
    • ایجاد پتانسیل مناسب در کارکنان: (از دیگر نظرسنجی‎‌هایی که به نفع زن‌ها در مقام مدیریتی بوده است، ایجاد پتانسیل بیشتر در کارکنان است. غالبا زن‌ها از روش‌های تشویقی بیشتری نسبت به مردها در حوزه‌ی کاری استفاده می‌کنند. این امر ترسیم آینده‌ای روشن را برای آنها به همراه خواهد داشت.)
    • صبوری، سخت کوشی و کمال گرایی: (این موارد از جمله ویژگی‌های مهم در مدیران زبده هستند. آیا برای شما آشنا به نظر نمی‌رسند؟! اغلب زنان با در بر داشتن این ویژگی‌ها در زمان مقایسه مدیریت زنان و مردان، برگ برنده را در دست خواهند داشت.)
    تفاوت مدیریت زنان و مردان

    بررسی سبک مدیریت زنان و مردان:

    یکی از نکات بسیار مهم در مقایسه مدیریت زنان و مردان، توجه به سبک مدیریت آنها است. یکی از عوامل بسیار مهم در سبک مدیریتی، توجه به ویژگی‌های روانشناختی است. در کنار این ویژگی‌ قابل توجه، برخورداری از عواملی مانند:

    • مهارت فوق العاده در مدیریت
    • برخورداری از تخصص بالای مدیریتی
    • برخورداری از تجربه مدیریتی
    • برخورداری از توانمندی‌های شایسته

    نیز می‌توانند در سبک مدیریت زنان و مردان بسیار موثر واقع گردند. این موارد فارغ از محدوده‌ی جنسیتی بر روی مدیریت هوشمندانه و موفقیت‌های بزرگ در کسب و کار، مفید و موثر خواهند بود. برخی بر این باورند که زنان از رفتارهای اکتسابی و صفات خاصی برخوردارند که سبب اعمال سبک رهبری متمرکز بر روی کارکنان توسط آنها، خواهد شد. بسیاری از زنان که سرپرستی گروه‌های شغلی مختلفی را در بر دارند، از سبک مشارکتی برای مدیریت استفاده می‌کنند. در مقابل بسیاری از تحقیقات حاکی از این بوده‌اند که اغلب مردان از سبک رهبری نظامی و کنترل استفاده می‌نمایند.

    با توجه به سبک‌های متفاوت مدیریتی توسط زنان و مردان، می‌توان گفت که: (زنان با استفاده از سبک مدیریتی خاص امکان تعامل بیشتری را با کارکنان در بر خواهند داشت.) این مدیریت اجتماعی از جهاتی بر روی افزایش راندمان کاری کارکنان و در نتیجه موفقیت در یک پروژه، بسیار موثر خواهد بود. بهتر است بدانید که مدیریت‌هایی که بر روی کنترل کردن و فرمان دادن مبتنی هستند، هرگز از اثر بخشی ایده‌آلی در امور مشارکتی، بازرگانی و تجارتی برخوردار نخواهند بود.

    شناخت تفاوت در مدیریت زنان و مردان:

    مقایسه مدیریت زنان و مردان می‌تواند بر روی شناخت تفاوت مدیریت آنها بسیار موثر باشد. حتما شما هم با این امر که: مردان از توانایی‌های برتری نسبت به زنان برخوردار هستند، مواجه بوده‌اید. تبعیض‌های جنسیتی در بسیاری از محیط‌های کاری، موفقیت‌ها را به چالش کشیده است. با وجود برخی از باورهای غلط، دور از ذهن نیست که قدرت اجرایی برخی از بانوان هرگز لحاظ نشده و نادیده گرفته شوند. اگر بخواهیم به تفاوت مدیریتی آنها اشاره کنیم، می‌توان از موارد زیر یاد کرد:

    مدیریت زنان بهتر است یا مردان

    نوع سبک رهبری:

    یکی از مهمترین تفاوت‌ها در سبک مدیریت زنان و مردان است. با یک نگاه کوتاه به مدیریت زنان در شرکت‌های مختلف، می‌توان به این امر مهم پی برد که بیشتر زنان طرفدار استفاده از سبک رهبری مشارکتی در مدیریت خود هستند. در مقابل بسیاری از مردان طرفدار استفاده از سبک فرمان و کنترل، هستند. اغلب مدیران مرد بیشتر طرفدار دستور دادن و وظیفه مداری هستند. در حالی که اغلب زنان دموکراتیک‌تر بوده و از روش‌های خاصی برای مدیریت استفاده می‌کتتد.

    در تفاوت مدیریت زنان و مردان، می‌توان به تفاوت در سبک رهبری آنها اشاره کرد. سبک رهبری زنان بر امر مکالمه و گوش دادن تکیه می‌کند. این فرایند زمان بیشتری را صرف می‌کند که از حوصله‌ی بسیاری از مردان خارج است. این سبک مدیریتی سبب ایجاد احساس ارزشمندی در کارکنان خواهد شد.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اسکرول به بالا
    Scroll to Top