مدیریت ریسک در بازارهای مالی

استراتژی مدیریت ریسک در بازارهای مالی

  • مراحل مدیریت ریسک در بازارهای مالی دارای ۵ مرحله می ‌باشد که شامل: تعیین اهداف، تشخیص دادن انواع ریسک، تخمین ریسک، تعریف کردن واکنش‌ها و نظارت. البته با توجه به نوع بازار و شرایط حاکم بر آن، انواع مراحل تغییر می کند.

    ریسک چیست؟

    در ادامه انواع ریسک را نام خواهیم برد. اما ابتدا به ریسک فیزیکی می ‌پردازیم. این ریسک در اثر انجام دادن اتفاقی در واقعیت رخ خواهد داد؛ معمولاً به آن اتفاقات فیزیکی نیز گفته می ‌شود. البته در این مطلب ریسک مد نظر ما ریسک فیزیکی نخواهد بود.

     وقتی صحبت از ریسک در بازارهای مالی می‌ شود منظور تمامی بازارهای مالی است. چون تمامی آنها دارای ریسک خواهند بود. ولی میزان ریسک در هر کدام از آنها متفاوت است. به طور کلی میزان عدم اطمینان بر روی سرمایه‌گذاری را که منجر به شکست مالی خواهد شد را ریسک می‌گویند. در واقع احتمال وقوع شکست در سهمی که شما آن را خرید کرده‌اید معنای ساده آن خواهد بود. شما تنها با مدیریت ریسک در بورس و دیگر مدیریت ریسک‌ها قادر خواهید بود آن را کنترل کنید.

    تعیین اهداف

    مرحله اول در مدیریت ریسک در بازارهای مالی تعیین اهداف می‌باشد. شما می‌توانید هدف خودتان را از میزان تحمل ریسک و سرمایه‌گذاری را تشخیص دهید. البته این دو کاملا به هم وابسته می‌باشند. بنابراین تحمل کردن ریسک به شرایط روحی افراد و همینطور اهمیت آن به سرمایه بستگی دارد. مثلاً اگر بخواهیم این مورد را توصیف کنیم می توان فرض کرد:  فردی که سرمایه‌گذار است بایستی تحمل ریسک بالایی داشته باشد. پس با این حساب اهداف بالاتری را برای خودش نسبت به فردی که تحمل ریسک پایینی دارد؛ تعیین خواهد کرد. از طرفی برای این منظور فردی که تمام سرمایه زندگی خودش را که یک خانه یا یک ماشین بوده را به فروش رسانده و به سرمایه اولیه تبدیل و به بازار مالی وارد کرده است؛ مسلماً کمتر ریسک خواهد کرد.

    مدیریت ریسک در ترید

    تشخیص ریسک

    دومین مرحله از مدیریت ریسک در بازارهای مالی به تشخیص ریسک مربوط می‌شود. بر این اساس می توان ریسک‌ها را شناسایی و تعریف کرد. مثلاً اتفاقاتی که ممکن است بر سرمایه ما موثر باشند را از قبل می ‌توان پیش بینی و اتفاقات بعد از آن را در نظر گرفت. البته این اتفاقات لزوماً همیشه در بازار مالی تاثیرگذار نخواهند بود و ممکن است غیر مستقیم روی دارایی شما تاثیرگذار باشند. می ‌توان برای این هم مثالی آورد: مثل جنگ یا ایجاد شدن مشکل در سایت معاملاتی که ممکن است با قفل شدن سهم در صف‌ها نیز رخ دهد.

    تخمین ریسک

    در مدیریت ریسک در بازارهای مالی به تخمین ریسک‌ها می‌رسیم. یعنی ابتدا باید ریسک‌ها را شناسایی و آنها را پیش بینی کرد. بعد از آن باید شدت و قدرت و حتی دامنه آنها را تخمین بزنید. با توجه به شناسایی ریسک‌ها در مدیریت ریسک در بازارهای مالی وقتی آنها را شناسایی کردید با توجه به میزان تاثیر، آنها را رتبه‌بندی کنید.

     تعریف واکنش‌ها

    مرحله بعدی در مدیریت ریسک در بازارهای مالی تعریف واکنش‌ها می‌باشد. می‌توان پاسخ‌ها و واکنش‌های احتمالی را در این مرحله تشخیص داد.

    برای درک این مرحله؛ وقتی شما از قبل واکنش‌ها و ریسک‌هایی که از قبل پیش‌بینی کرده‌اید رخ دهد؛ باید برای خود تعریف کنید چه واکنشی در این لحظه باید انجام داد. در این مرحله علاوه بر تشخیص ریسک ‌ها بایستی سطح اهمیت آنها را نیز در نظر گرفته باشیم.

    مدیریت ریسک در بورس

    نظارت

    مرحله آخر در مدیریت ریسک در بازارهای مالی نظارت می‌باشد. بایستی به طور مداوم بر برنامه‌های خود نظارت داشته باشیم و کاملاً هوشیار تا بتوانیم اطلاعات بیشتری جمع آوری نمائیم، بیشتر تحلیل کنیم و حتی برنامه‌ریزی که از قبل داریم را با توجه به واکنش و ریسک‌ها و اتفاقات، آن را تغییر دهیم.

    ریسک در بازارهای مالی

    برای مدیریت ریسک راه ‌های زیادی وجود دارد؛ اما افراد و متخصصانی که در این زمینه فعالیت دارند در نظر دارند که یک برنامه خوب برای مدیریت ریسک در بازارهای مالی برای افراد و معامله‌گران ارائه کنند.

     بنابراین تنظیم کردن یک برنامه برای مدیریت ریسک در ترید چندان کار سختی نخواهد بود. حتی ممکن است تعیین حد ضرر هم به اندازه آن آسان باشد. اما با این وجود دنیای ترید کردن و سیستم معاملاتی کاملاً قدرتمند است و واکنش ‌ها و پاسخ‌های مختلف را باید برای آن در نظر گرفت. بنابراین در هر شرایطی معامله‌گر باید بتواند خود را آماده کند.

    یک معامله‌گر باید مدیریت ریسک در بازارهای مالی، مدیریت ریسک در ترید، مدیریت ریسک و سرمایه در فارکس را مدنظر داشته باشد و در هر شرایط بتواند آنها را اصلاح و برنامه ریزی کند.

    مدیریت ریسک در ترید

     از رایج‌ترین صحبت‌ها در بازارهای مالی این است که تریدر در هر ترید در فارکس یا ارز دیجیتال چقدر می‌تواند مجاز به ریسک کردن باشد؟ با توجه به این مورد اکثر مبتدیان و تریدرهایی که محافظه‌کار می ‌باشند معیار آنها برای این ریسک ۱ تا ۲ درصد می‌ باشد. البته در صورتی که افراد جسورتر در این کار فعالیت می‌کنند گاهی ریسک تا ۵ درصد را هم توصیه خواهند کرد.

     البته چیزی که در این بین مهم است و می ‌توان به مدیریت ریسک در ترید به آن اشاره کرد حد مجاز ریسک با نگاه تک بعدی را نمی‌توان برای آن در نظر گرفت و مسلماً قواعد اساسی در آن وجود خواهد داشت که باید کاملاً رعایت شوند. اما در در طولانی مدت بهتر است نظر شخصی خودتان را نیز در این مورد بگنجانید.

     مدیریت ریسک در فارکس

    مدیریت ریسک در فارکس

    مدیریت کردن ریسک در فارکس: در واقع می‌توان گفت که تعریف مدیریت کردن و محافظت از حسابتان در فارکس را توصیف می کند. زیرا این مورد یکی از مهم‌ ترین وظایف یک معامله‌گر محسوب می‌شود. چون اگر حساب شما از بین برود مسلماً همه چیز تمام خواهد شد و اگر هم بیش از حد ریسک کنید در دراز مدت نمی‌توانید به سود بالایی برسید. بنابراین سعی کنید همیشه به شانس خود متکی نباشید. چون در نهایت شانس شما تمام خواهد شد. پس در وهله اول از حساب خود کاملاً محافظت کنید.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اسکرول به بالا
    Scroll to Top