کدام مدیریت بحران مناسب تر است

کدام مدیریت بحران مناسب تر است؟ اصول مدیریت بحران چیست؟

  • آیا می دانید کدام مدیریت بحران مناسب تر است؟ آیا می دانید دانستن تاریخچه مدیریت بحران در ایران و در جهان چه سودی برای شما دارد؟ بحران موضوعی است که همیشه در مورد خانواده، کشور، بلایای طبیعی، سازمان ها، دولت و… صدق می کند. بنابراین هرگز نمی توان آن را نادیده گرفت. مطلع شدن از تاریخچه مدیریت بحران در جهان به شما کمک می کند تا به درک بهتری از مفهوم بحران برسید و آسیب های ناشی از آن را به حداقل برسانید. به طور کلی بحران به دسته های مختلف تقسیم می شوند. سوء رفتارهای سازمانی، تقابل، بدخواهی، بحران های مربوط به تکنولوژی، بلایای طبیعی، بلایای انسانی که ساخته دست بشر هستند و شایعه تقسیم می شوند. اولین بار در جهان، مدیریت بحران از ایتالیا شروع شد. این موضوع باعث شکل گیری صلیب سرخ شد.

    خوب است تا بدانید مدیریت بحران تا به اینجا در جهان هیچ معنا و مفهومی نداشت. برای اولین بار در دنیا شخصی به نام مک فامارو از این واژه استفاده کرد و آن را برای دیگران توضیح داد. این اقدام مک فامارو در شرایطی رخ داد که احتمال درگیری موشک آمریکایی با کشور همسایه خود یعنی کوبا وجود داشت. پس از آن به مراتب اصول مدیریت بحران شکل گرفت و اهداف و انواع آن نیز تعیین شد.

    آیا می دانید کدام مدیریت بحران مناسب تر است؟

    از نظر شما کدام مدیریت بحران مناسب تر است؟ به طور کلی واژه مدیریت بحران به معنی مقابله با یک رویداد منفی برای به حداقل رساندن آسیب های آن است. در مدیریت بحران از یک سری استراتژی ها استفاده می شود تا با رویدادهای منفی و ناگهانی مقابله شود. مدیریت بحران انواع مختلفی دارد. در هر یک از انواع مدیریت بحران، استراتژی ها متفاوت است. بنابراین باید بگوییم با توجه به اینکه مدیریت بحران انواع مختلفی دارد، هر یک از آنها ویژگی های خاص و منحصر به فرد خودشان را دارند. در نتیجه با یکدیگر قابل مقایسه نیستند.

    اصول مدیریت بحران

    آیا می دانید کدام مدیریت بحران مناسب تر است؟ مدیریت بحرانی مناسب است که در آن از اصول و استراتژی های تعریف شده، به خوبی استفاده شده باشد. در حقیقت مراحل مختلفی که در مدیریت بحران وجود دارد، به خوبی بررسی شوند و تا حد زیادی از خسارات و آسیب ها پیشگیری شود. اقداماتی که قبل، حین و بعد از بحران انجام می شود، تاثیر بسیار زیادی در شناسایی و همچنین کاهش خطر دارد.

    اهداف مدیریت بحران چیست؟

    اهداف مدیریت به یک چیز ختم می شود؛ مقابله با خطر و کاهش آسیب های ناشی از آن. در حقیقت مدیریت بحران از چهار مرحله مختلف تشکیل شده است که هر یک از این مراحل به نوعی اهدافی هستند که در مدیریت بحران دنبال می شوند.

    • پیشگیری از وقوع

    آیا می دانید کدام مدیریت بحران مناسب تر است؟ پیشگیری از وقوع حادثه و بحران اولین و مهمترین هدفی است که در این سیستم مدیریتی دنبال می شود. این یکی از اصول مدیریت بحران است که به منظور کاهش خسارت و ضرر و زیان انجام می شود. با مطالعات و بررسی های دقیق می توان تا حد قابل توجهی ضرر و خسارات را به حداقل رساند.

    • آمادگی

    حتی در تاریخچه مدیریت بحران در جهان نیز، آمادگی برای رویارویی با بحران جزو یکی از مراحل اصلی به حساب می آید. در این مرحله مجموعه ای از توانایی ها برای مقابله با بحران انجام می شود. جمع آوری اطلاعات، برنامه ریزی برای آن، سازماندهی، آموزش، تمرین و… همگی جزو اقداماتی هستند که در این مرحله انجام می شوند.

    • مقابله با بحران

    یکی دیگر از اهداف مدیریت بحران مقابله با آن است. در این مرحله از مدیریت بحران، نجات جان و همچنین مال انسان ها در اولویت قرار دارد. بنابراین باید بگوییم هدف از این مرحله، جلوگیری از گسترش خسارت و افزایش ضرر و زیان است. در مرحله مقابله با بحران، اقداماتی همچون نجات و امداد، هشدار، بهداشت، تامین امنیت، فوریت های پزشکی، مهار آتش و… انجام می شود.

    • بازسازی

    در اینجا کدام مدیریت بحران مناسب تر است؟ در واقع بازسازی و بازتوانی در این مرحله جزو مهمترین اقداماتی است که از نظر روانی و جسمی به آسیب دیدگان اجتماعی کمک می کند.

    معرفی انواع مدیریت بحران

    برای اینکه بدانید کدام مدیریت بحران مناسب تر است، باید با انواع بحران آشنا شوید. انواع مدیریت بحران در حقیقت تعیین می کند که شما بحران های مختلف را چگونه مدیریت کرده و پشت سر بگذارید.

    • بحران فاجعه طبیعی

    در اصول مدیریت بحران، یکی از مهمترین انواع بحران ها به فجایع و بلایای طبیعی برمی گردد. سیل، زلزله و… از جمله بحران هایی هستند که به فاجعه و بلایای طبیعی مربوط می شود.

    انواع بحران

    • شرارت و بدخواهی

    بخش دیگری از بحران به شرارت و بدخواهی مربوط می شود. این موضوع می تواند به یک سازمان و یا یک فرد ارتباط داشته باشد.

    • بحران تکنولوژی

    آیا می دانید کدام مدیریت بحران مناسب تر است؟ در حقیقت بحران تکنولوژی یکی از انواع بحران هایی است که بر اثر ضعف و خطای انسانی رخ می دهد. مدیریت این بحران اصول خاص خودش را دارد. از جمله بحران تکنولوژی لازم است تا به آتش سوزی، تصادف، نشت مواد رادیواکتیو و…. اشاره داشته باشیم.

    • خشونت محیط کار

    خشونت محیط کار همیشه در سراسر جهان، نتایج مرگباری را به همراه داشته است. تنش های فکری، روحی و یا شاید جسمی از جمله این نوع بحران هستند.

    • شایعات

    یکی دیگر از مهمترین انواع بحران به شایعات مربوط می شود. گاهی اوقات این بحران به نابودی یک کسب و کار منجر می شود.

    • سوء رفتار سازمانی

    بخش مهمی از اصول مدیریت بحران در سراسر دنیا به سوء رفتار سازمانی برمی گردد. معمولا اشتباهات انسانی منجر به وارد شدن ضرر و زیان به کل سازمان می شود.

    • فجایع انسانی و حملات تروریستی

    در آخرین دسته از بحران باید به فجایع انسانی و حملات تروریستی اشاره داشته باشیم. معمولا چنین بحران هایی نتایج مخربی به همراه دارند.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اسکرول به بالا
    Scroll to Top